Mirë se vini në web faqen Gazmend Qorraj Jean Monnet Chair
Gazmend Qorraj Jean Monnet Chair Agim Ramadani 10000 Kosovo
Tel: +377 44 640 161
E-mail: gazmendqorraj@yahoo.com
Web: www.jeanmonnetchair.info
Dërgo porosi

JM Programme

Jean Monnet (1888-1979), njeri prej ‘arkitekteve’, promotorëve dhe ideatorëve kryesor të Bashkimit Evropian. Bazuar në idenë e Jean Monnet-it, Ministri i jashtëm Francez Robert  Schuman më 9 maj 1950 propozoi krijimin e Komunitetit të Thëngjillit dhe Çelikut.

Jean Monnet Chair është nje post arsimor me specializim ne Integrimet Evropiane për të cilin pozicion dhe program konkurojnë profesorët nga universitetet e mbarë botës. Ky post eshte mirënjohja dhe arritja më e lartë akademike në fushën e Bashkëpunimit Evropian respektivisht Integrimeve Evropiane.